Cum se leagă cuvintele în articole?

Cred că de multe ori subiectul este primul lucru la care mă gândesc când scriu. Totuși zona de unde îmi aleg subiectele este strâns legată de cititor. Aș putea deci spune că targetul îmi este tot timpul în minte. În articolul ăsta îți voi povesti despre cum scriu eu și dacă vei considera ceva util poți încerca și tu.

Am învățat greu care e treaba cu targetul. Pentru fiecare dintre noi este altcineva poate. Indiferent dacă îl numim cititor, persona, target, trebuie să îl cunoaștem bine înainte. Să știm interesele, predispozițiile, obiceiurile, lucrurile cu care se confruntă în fiecare zi, etc. Toate astea pentru ai oferi informații de calitate și folositoare.

Articolele de pe acest site spre exemplu vorbesc creativilor. Sau părților noastre creative. Pentru că am putea spune că oricine dintre noi are o astfel de latură.

Articolele despre care ai putea scrie se pot adresa unei profesii, unui tip de persoane sau grup de oameni, la care ai observat ceva în particular.

Dincolo de subiect și de target trebuie să scriem într-un anumite fel dacă o facem pentru on-line. Există niște reguli clare ale Google-ului sau altor motoarelor de căutare pe care ar trebui să le respectăm pentru ca articolul pe care îl scriem să fie găsit de cititori. În aceste reguli intră atât de multe lucruri încât nu vom putea cuprinde într-un articol. Vei găsi la final un link doar despre asta.

Oricât de strict este motorul de căutare poți avea libertate în abordarea cu care alegi să scrii. Am putea spune chiar că:

Există libertate în constrângere.

Eu, spre exemplu, am întotdeauna grija ca articolul pe care îl scriu să îl aibă acel ceva. Fie că sunt acei primi pași, practici, pe care îi poți face pentru a putea face lucrul despre care citești.

Aș putea chiar pune într-o formulă destul de exactă felul în care scriu. Ar fi astfel 5 pași:

  1. Target. Pentru cine scriu.
  2. Observație. Un lucru pe care îl remarc la target.
  3. Titlul / subiectul. Câteva cuvinte în care pot rezuma observația într-un fel în care să atragă cititorul să citească
  4. Scopul. Punctele principale pe care trebuie să le atingă textul meu.
  5. Detaliile. Felul în care punctele se leagă între ele.

Câteodată sunt suprins și eu de direcția finală a textului. S-ar putea câteodată să modific titlul după ce am scris articolul.

Oricum ar fi acest proces de creație este unul fun și rewarding. Pe lângă surprizele de pe parcurs îmi place mult să mă documentez și să vorbesc despre lucruri adevărate.

Pe lângă Fomula magică de mai sus mai am o unealtă pentru tine. Poți folosi un tabel similar cu cel de mai jos pentru a-ți ordona gândurile.

Tu cum scrii? Lasă-ne în comentarii câteva cuvinte despre felul în care scrii tu și bucură-te de faptul că acestea vor ajuta pe cineva. Mult succes la scris!

OBSERVAȚIECâteodată e nevoie de ajutor pentru a ne organiza ideile
TITLUCum se leagă cuvintele în articole?
SCOP– Ce lucruri intră în scrierea unui articol pentru web?
– Cîțiva pași simpli pentru un articol bun:
Targetul, observația, scopul și detaliile
– Surse de profundare a informației
DETALIIArticolul pe care tocmai l-ai citit 🙂

Pentru a putea optimiza textele pentru web urmărește clipul acesta: